Trăiesc

Trăiesc

17/12/2019 Uncategorized 0

Sunt născută în aceeași zi cu Eminescu, pe 15 ianuarie, și, totuși, aș da oricând la schimb zilele friguroase pe câteva ore de vară, luminoase și călduroase. Sunt un om sociabil, iubesc să mă înconjor cu oameni și să mă implic în proiecte pentru ei.
Pasiunea mea pentru alimentația corectă, pentru un stil de viață echilibrat, m-a condus întotdeauna, fie că vorbim de politică, familie, activism sau antreprenoriat, către a îmi dori mai mult de la mine, de la noi ca societate. Iar la vârsta la care mulți ar spune că e prea târziu să mai schimbi cariere, eu am ales să transform un hobby într-o afacere de succes.
M-am implicat în politică timp de foarte mulți ani, pornind sau participând la schimbări majore în Parlamentul European, în zona agriculturii bio, în nutriție sau în diverse teme sociale. Timp de 14 ani, m-am împărțit între București și Bruxelles, având ca scop primar să ajut, să asist, să schimb — să aduc România la nivelul pe care ni-l dorim cu toții. Și, deși nu a fost deloc ușor, considerând că, pentru aproape 20 de ani, am făcut parte din contextul politic, la un moment dat, mi-am dorit o schimbare personală. Căci, dacă ar fi să găsesc un cuvânt care să mă descrie cel mai bine, ar fi perseverența: întotdeauna îmi doresc să mă întrec pe mine.
Și tocmai așa am ajuns să mă provoc singură către o nouă carieră: aceea de femeie antreprenor, deschizând cofetăria MaraMura. Provocarea, de fapt, începuse cu mult timp înainte, când căutam un loc unde să merg cu fiica mea, Irina, și nu doar să mâncăm un dulce bun, dar să ne și bucurăm de timpul nostru, fără să îmi fac griji legat de ingreditentele din prăjituri. MaraMura vine, în primul rând, din dorința mea de a alege un nume românesc, iar ilustratoarea cu care am lucrat pentru logo a desenat niște mure în mâna fetiței – născându-se, astfel, jocul „Mara are Mure”. Iar alegerea fructelor reprezintă, așa cum ziceam și mai sus, pasiunea mea pentru o alimentație corectă.
Acum nu o să mint, afacerea aceasta s-a născut într-o perioadă destul de grea din viața noastră și, pentru mine, s-a transformat într-un refugiu. Însă, la un moment dat, mi-am dat seama că nu mă mai pot împărți în atât de multe locuri (mamă, soție, politician, femeie de afaceri, activistă) și să le fac pe toate cu brio. Motiv pentru care am ales să le iau pe rând. Am deschis MaraMura, am ieșit din scena politică și m-am înscris la două școli renumite de cofetărie de la Paris – Le Cordon Bleu și la Școala de Înalte Studii Gastronomice.
Îmi asum fiecare capitol al Marei și, de la bun început, mi-am dorit ca tot ce se întâmplă aici să poarte amprenta mea, lucru pe care pot să-l afirm acum cu mândrie și cu bucurie.

O mare parte din viața mea este ocupată de familie, cărora încerc să mă dedic cât de mult posibil. Fac asta cel mai ușor atunci când mă deconectez de la celelalte roluri pe care le trăiesc și așa reușim să petrecem timp de calitate împreună. Ne place să mergem în vacanță, să gătim pentru prieteni sau doar să stăm cu oamenii dragi, să mergem la film, să citim. Zilnic, învățăm de la Irina ce înseamnă responsabilitatea, atât ca părinți, cât și ca locuitori ai acestei planete, interzicându-ne, spre exemplu, să folosim pungi de plastic; folosește numai periuță de dinți ecologică și nu bea cu paie din plastic. Se pregătește deja intens de cariera pe care și-o dorește, la National Geographic, iar noi suntem și mai curioși să o descoperim și să o încurajăm.
Acum, fericirea mea deplină este că am reușit să găsesc un echilibru între familie, cei care sunt pe primul loc în orice situație, și business, așteptând cu nerăbdare următoarele aventuri.